Sobre el bloc

Es va quedar sense feina amb dos fills i una hipoteca. Va posar en marxa el seu projecte i es va donar feina a ell mateix. A més d’haver fet realitat el seu somni, ara és un emprenedor d’èxit. Milers de catalans han passat per situacions semblants i tots se n’han sortit. “De 8 a Vuit” mostra històries com aquesta. És una sèrie documental de 13 capítols que fomenta l’esperit emprenedor i la conciliació de la vida professional i de l’àmbit familiar.

Categories

16/04/2010

Capítol 2

"El meu repte és fer que la persona que vingui a casa estigui bé. Jo sóc així". Aquesta frase me la va dir un cuiner a la seva fonda. Molts hostalers diuen coses semblants. Però el que em va dir aquell cuiner era VERITAT (en majúscules). Estic parlant del Salvador Casaseca, el cuiner de La Coromina.

 

En pocs rodatges ens hem sentit tan bé com ens vem sentir a cal Salvador. Al cap de pocs minuts de conèixer-lo teníem la sensació que allò era com casa nostra. Un home entranyable, una dona (i sòcia) encantadora, uns empleats entusiasmats de treballar allà, unes filles maquíssimes i un indret preciós.

 

Tot plegat deixant de banda els plats que vem tastar a La Coromina. Pastes a primera hora del matí, una degustació d'alguns dels millors plats del Salvador al migdia i un pastís per berenar. Tinc molt bon estómac i sóc molt crític, però em penso que mai de la vida havia menjat tantes coses, tan variades, tan diferents i tan exquisides.

 

Hi ha qui pugui pensar que això només va ser una estratègia de màrqueting. Uns nois vénen a fer-te un reportatge del teu negoci per la tele i és clar... Qui pensi això S'EQUIVOCA (també en majúscules).

 

Eren vora les 17h. Els 3 mosqueters de BAUDpro érem asseguts en un racó de La Coromina. Sense càmeres, comentàvem la jugada de cara a preparar aquest capítol del "De 8 a Vuit". Se'ns apropa una senyora que fa una estona era dinant al restaurant:


- Perdoneu, bona tarda.
- Bona tarda, senyora.
- Sabeu qui és aquest home? El cuiner dels barrets de coloraines?
- Jajaja... per què ho diu?
- És la primera vegada que vinc. Al meu marit i a mi ens encanta voltar. Hem estat per molts llocs. Mai de la vida m'havien tractat tan bé com aquí!
- Què vol dir?
- Unes atencions, una amabilitat, una forma de rebre't... Et poso un exemple. Vem arribar ahir nit molt tard. Em va preguntar què prenc per esmorzar. Jo li vaig dir que suc de pomelo, però que vaja... Ell em va respondre que, aquí a la muntanya, és molt complicat trobar pomelos. Aquest matí a les 8 tenia el suc de pomelo a taula!

 

Hi ha coses que cauen pel seu propi pes. El Salvador Casaseca és un dels dos protagonistes d'aquest capítol del "De 8 a Vuit". Algú dubte de si portarà el seu negoci a l'èxit més absolut?

 

L'altra protagonista és l'Anna Verbon, una noia jove, arriscada, valenta i, sobretot, una autèntica guanyadora. Va abandonar un alt càrrec en una important empresa per a muntar el seu propi negoci. També podria escriure un bon grapat de línies sobre ella, però deixo que jutgeu vosaltres mateixos.

 

El Salvador i l'Anna protagonitzen, al meu criteri, un dels capítols més brillants d'aquesta sèrie.


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl