Sobre el bloc

Es va quedar sense feina amb dos fills i una hipoteca. Va posar en marxa el seu projecte i es va donar feina a ell mateix. A més d’haver fet realitat el seu somni, ara és un emprenedor d’èxit. Milers de catalans han passat per situacions semblants i tots se n’han sortit. “De 8 a Vuit” mostra històries com aquesta. És una sèrie documental de 13 capítols que fomenta l’esperit emprenedor i la conciliació de la vida professional i de l’àmbit familiar.

Categories

12/05/2010

Capítol 5

Les crisis són grans oportunitats. Només cal veure-les. Cal gaudir-les. De vegades les crisis són, fins i tot, necessàries. Només amb una gran crisi hom pot trobar el canvi de rumb que necessitava a la vida.

Els germans Aguilera s'havien dedicat des de sempre al gènere de punt. Tenien un negoci familiar a Igualada. No era pas nou, ja feia unes quantes generacions que funcionava.

Un bon dia el negoci es va enfonsar irrevocablement. No només el dels Aguilera. La indústria tèxtil es va ensorrar a tota la comarca de l'Anoia. No hi havia marxa enrere. Es van quedar sense feina. Amb una mà al davant i una altra al darrere.

Quina gran sort que van tenir els germans Aguilera! Per algú altre, aquesta situació hauria estat totalment dramàtica. Però per un guanyador, per un romàntic, per un que té mentalitat positiva... per un emprenedor això és una gran sort.

El germà gran dels Aguilera, el José Luis, tenia una gran passió: les motos. El petit, en Xavier, era un malalt de volar amb globus. Quan no estaven treballant, estaven submergits ens els seus hobbies. L'un a cop de gas per la carretera. L'altre, als núvols.

Com que ja no podien treballar perquè el negoci de tota la vida s'havia anat a dida, no tenien res millor a fer que dedicar-se al que més els agradava.

Ara viuen justament d'això, de les seves passions. Han convertit els respectius hobbies en els seus nous negocis. No ha estat gens fàcil. Ningú diu que hagi de ser-ho. Però és evident que no podien escapar de les càmeres del "De 8 a Vuit".

 


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl