Sobre el bloc

Es va quedar sense feina amb dos fills i una hipoteca. Va posar en marxa el seu projecte i es va donar feina a ell mateix. A més d’haver fet realitat el seu somni, ara és un emprenedor d’èxit. Milers de catalans han passat per situacions semblants i tots se n’han sortit. “De 8 a Vuit” mostra històries com aquesta. És una sèrie documental de 13 capítols que fomenta l’esperit emprenedor i la conciliació de la vida professional i de l’àmbit familiar.

Categories

26/05/2010

Capítol 7

Valentia, optimisme, esforç i un pèl de bogeria. Aquestes són les paraules que em vénen al cap quan recordo els dos protagonistes d'aquest capítol del "De 8 a Vuit". El millor de tot és que, a simple vista, són molt diferents entre ells.

Per un costat l'Adrià Russo, un enginyer que està revolucionant el món de les telecomunicacions. Per l'altre la Mònica Fontseca, una entrenadora esportiva que ajuda a la gent a viure més relaxadament. L'Adrià té un posat més aviat sobri. La Mònica llueix un look força alternatiu. Però tant l'Adrià com la Mònica van decidir un bon dia nedar a contracorrent.

Tots dos van decidir guanyar-se la vida amb negocis arriscats. L'un perquè plantejava quelcom totalment novedós i desconegut. L'altra perquè havia de fer front a una forta despesa i, com la majoria de mortals, tan sols tenia uns petits estalvis.

Tots dos han hagut de superar adversitats. Tots dos han sentit allò de: "us heu tornat bojos!". Cap dels dos en va fer cas. L'Adrià es va aventurar després de quedar-se sense feina. La Mònica es va tirar a la piscina en detectar una possible necessitat.

Tots dos veuen llum allà on la majoria de gent veu un fosc túnel. L'Adrià assegura amb alegria que el 2009 va ser el millor any des que va muntar el seu negoci. La Mònica afirma amb contundència que "les crisis estan plenes d'oportunitats, i que tu tan sols has de trobar la teva".

Tots dos han transformat el seu esforç, el seu punt de vista diferent i el seu optimisme en resultats. A tots dos els va bé. Tots dos se n'han sortit. Tots dos saben com és de complicat dependre només d'ells mateixos. Tots dos seguiran donant-ho tot. A cap dels dos els han regalat res.

Si la crisi us ha afectat de ple, si no esteu passant pel millor moment, si n'heu pensat alguna i molts us prenen per bojos o si us sentiu identificats amb tot plegat, us recomano especialment aquest capítol del "De 8 a Vuit". Penseu que TOTS hem passat pel mateix.

 

 


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl