Sobre el bloc

Es va quedar sense feina amb dos fills i una hipoteca. Va posar en marxa el seu projecte i es va donar feina a ell mateix. A més d’haver fet realitat el seu somni, ara és un emprenedor d’èxit. Milers de catalans han passat per situacions semblants i tots se n’han sortit. “De 8 a Vuit” mostra històries com aquesta. És una sèrie documental de 13 capítols que fomenta l’esperit emprenedor i la conciliació de la vida professional i de l’àmbit familiar.

Categories

09/06/2010

Capítol 9

El reportatge de "La Peça Llarga" va ser, sens dubte, un dels rodatges d'aquest programa on millor ens ho hem passat. Fins el punt que ens vem oblidar en molts moments que estàvem treballant. Allò semblava una festa grossa amb els amics.

Vem pujar-hi un diumenge al matí. Prèviament havíem parlat amb el Joan, l'emprenedor en qüestió. Li havia explicat com ho faríem i el que necessitàvem. Ell ens va comentar que millor que féssim el reportatge en cap de setmana, que és quan li vénen famílies a la casa rural i es veu una mica de moviment. També ens va comentar que sovint hi organitza dinars amb amics i familiars i que, d'aquesta manera, els podia dir que traguessin el cap per allà.

El poder de convocatòria d'aquest nano és impressionant. Un grup d'entre 15-20 persones es va concentrar allà per fer claca. Allò era com un rodatge amb públic. Un públic molt catxondo, perquè realment es tracta d'una gent extremadament agradable i quan s'entesten a fer gresca creieu-me que en fan.

Tot plegat en un paratge típic pirinenc, a la vora d'un petit poble del Ripollès. En una casa rural de tota la vida, però amb totes les comoditats d'avui dia. Us recomano especialment que proveu el circuit de tir amb arc que el Joan té muntat als voltants de la masia. És una mena d'excursió per la muntanya on has de trobar un seguit d'animals de fusta (a mida real) i hi has d'anar clavant fletxes. No m'estranya que el Joan tingui l'objectiu de dedicar-se únicament i exclusiva a "La Peça Llarga". Realment, allà s'hi està molt i molt bé.

L'altre protagonista d'aquest capítol és l'Àlex Padró, un cerveser de Barcelona. No és un cerveser perquè li agradi molt la cervesa, que també. És cerveser perquè realment viu i rendeix culte a aquesta preuada beguda. S'agraeix tastar cervesa artesana a Catalunya com si anessis de viatge a la República Txeca o a Alemanya. Em pensava que per gaudir d'aquest plaer m'havia de fer un bon camí, però des que vaig descobrir "Glops" tinc clar que no cal. Us recomano especialment la cervesa "Glops Torrada". Si sou dels meus, que gaudiu amb un bon àpat i un bon beure, us encantarà. No cal dir que si teniu pensat aprendre a fer cervesa a casa no deixeu de mirar aquest capítol. L'Àlex explica que va començar a la cuina de casa i que va acabar muntant una fàbrica.

 


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl