Sobre el bloc

Es va quedar sense feina amb dos fills i una hipoteca. Va posar en marxa el seu projecte i es va donar feina a ell mateix. A més d’haver fet realitat el seu somni, ara és un emprenedor d’èxit. Milers de catalans han passat per situacions semblants i tots se n’han sortit. “De 8 a Vuit” mostra històries com aquesta. És una sèrie documental de 13 capítols que fomenta l’esperit emprenedor i la conciliació de la vida professional i de l’àmbit familiar.

Categories

16/06/2010

Capítol 10

L'Oriol Garriga és un pallasso. Un pallasso que s'ha trobat fent de pare de família i fent d'empresari. Així és com es defineix ell mateix. I trobo que és una definició molt encertada.

Cal tenir en compte que fer de pallasso és una cosa molt seriosa. Seriosa i difícil. No hi ha res més difícil que fer riure als altres. A l'hora és una de les coses més gratificants que hi ha. Tenir una feina així és un luxe.

L'Oriol és un noi de vocació, i quan s'hi posa no hi ha qui el pari. Va començar en això dels espectacles de molt jove. Va iniciar la seva formació en el món del circ, un àmbit que no és ni de bon tros el que sembla.

Però l'Oriol té els seus objectius entre cella i cella i el seu fort és anar a totes. No va trigar gaire a deixar-se anar per la seva creativitat, a deixar de banda les directrius dels manuals per seguir els seus paràmetres. El camí no és gens fàcil, però allà el tenim. Donant-ho tot.

L'Oriol té tot el que ha de tenir un emprenedor: s'expressa de manera impecable i no li tremola el braç a l'hora d'iniciar un projecte, sigui quin sigui, amb l'objectiu de fer passar una bona estona als altres. A més, és un catxondo. Molt catxondo! Ja ho diu ell, és un pallasso. Un pallasso dels de vostè.

Els de BAUDpro tenim molta sort. Tenim sort de trobar de tant en tant personatges com l'Oriol. El vem descobrir amb "Circòpates", de manera que ja us podeu imaginar que hem xerrat amb ell en diverses ocasions. Però sempre ens sorprèn. Era totalment impossible que el "De 8 a Vuit" deixés de fer una visita a aquest nano. "Kinoa Espectacles", recordeu aquest nom.

"Si tu et mous, el món es mou". "Em diuen que sóc molt valenta, però no és valentia; és fer el que t'agrada". Així es presenta l'Eva Fernández, l'altra protagonista d'aquest capítol. Si l'Oriol té tots els ingredients necessaris per fer que un projecte personal triomfi, l'Eva no es queda gens curta. El que més em va sorprendre d'ella va ser la capacitat que té per llançar-se a la piscina.

Hi ha aigua? Sabré nedar? M'hi llenço i surto de dubtes! Aquest va ser el plantejament de l'Eva ara fa uns anys. Tenia un lloc de treball fixe, un bon sou i totes aquelles coses. Però sentia dins seu un no sé què que li feia ballar el cap. Li van proposar un projecte pilot de 3 mesos sense possibilitat de continuar més enllà del temps establert. Va deixar el seu lloc de treball, el seu sou fixe i a l'aigua!

I després què? Després s'ha espavilat. Ha sabut trobar-se un lloc i ara mateix sap que hi ha crisi perquè mira la TV, llegeix el diari i escolta la ràdio. Quan vaig entrevistar l'Eva em va donar una lliçó d'aquelles que cal apuntar. "Si tu et mous, el món es mou". Si encara no us heu mirat aquest capítol, correu a fer clic... és gratis!

 


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl